Alla inlägg den 11 april 2011

Av Erika Olsson - 11 april 2011 20:55


 

Idag kände jag mig pigg när jag kom hem från jobbet. La Gaar var jätte smutsig, han sover halva dagarna i sanden... Jag började med att låta honom dra lite. Han drod brädorna många steg idag, säkert 40-50 steg. Jag gjorde små små serpentiner för att han skulle få känna på trycket av "skaklarna" i sidan. Jag har fortf skaklarna långt bak så det ska vara lätt att ta bort dem om han skulle bli rädd för dem. Har dem strax framför virvlen vid ljumsken.


Sedan linade jag honom en liten stund bara för att träna in kommando samt få honom van vid att jag rör lite på mig. Ibland bara jag tar ett steg åt sidan så blir han osäker. Jag tränade idag på att när han skulle trava så småtravade jag på stället och när jag ställde mig still och sänkte min hållning så kom han in till mig i mitten.


Micke fick sedan hjälpa mig när jag skulle sitta på honom. JAg har suttit en gång själv på honom i hagen, gick bra. Idag ville jag skritta. Jag la över benet direkt idag. Låg över honom först och höll löst om halsen, Micke bad honom ta ett steg och sedan stanna. Vi gjorde så några gånger tills jag kände mig trygg. Är skönt att ha med Micke, min och La Gaar trygghet :-). Sedan satte jag mig upp och vi gjorde samma sak igen. Han snusade lite på min ena fot och det känns bra att han vågar undersöka. Vi skrittade sedan 5-7 steg i rad och jag fick smacka för att börja gå och prooa för att stanna. Jag hoppade sedan av och tränsade av, mkt nöjd som vanligt. Micke verkade lite stolt :-). Vi gick sedan tillsammans tillbaka till stallet, La Gaar ville ha mer mys. Vi mös en stund, han verkade med nöjd.


Detta är en speciell häst :-).

Ovido - Quiz & Flashcards