Alla inlägg den 9 mars 2011

Av Erika Olsson - 9 mars 2011 17:13

Har inte skrivit något om Busan här, vår lilla b-ponny. Hon är 116 cm hög och korsning shettis/welsch. Hon är född -96 men jag och veterinären tror hon kan vara äldre.


Busan hade det svårt som liten och var vanvårdad har jag fått veta i efterhand. Samtidigt som hon var unghäst och fick för lite mat så fick hon ett föl.. I höstas blev Busan halt, hon har så länge jag haft henne varit "krickig" på alla fyra benen och haft svårt för att muskla ryggen. Efter utredning i höstas fick vi veta att ena framhoven är urkalkad, kan se små hål på röntgen. Finns tyvärr inget att göra, troligtvis är hon urkalkad i hela kroppen. FInns studier på att en häst som får föl under tiden som de själva växer blir urkalkade i förtid....tråkigt!


Busan är nu mest sällskapshäst och verkar nöja sig med att bli ryktad och få följa med på promenad ett par ggr/vecka för mer orkar hon inte. Busan är en ponny som blir tjock av att bara titta på höet så magen växer här hemma men kan inte motionera henne.


För två veckor sedan blev Busan värre och fick svårt att gå efter att hon legat ner, tar ca 5 minuter innan hon kan gå normalt. Hon rör inte på sig så mycket i hagen heller, går från boxen till höet (ca 10meter). Hon har alltid gillat att stå inne mycket så svårt att avgöra om det är yttligare ett syptom. La Gaar går ut själv men hon följer inte med honom. Vi här hemma har börjat ställa in oss på att Busan inte kommar att finnas här hos oss så länge till men stressar heller inte så länge Busan inte verkar lida.


Har laddat hem ansökan om att begrava hemma och sådant praktiskt, ska skicka iväg den snart. Tittar på andra ponnysar så det kan bli ett bra köp och inte behöver förhasta mig i sista stund. Kanske blir det bara en månad till eller kanske hon kan gå hela sommaren, får se om hon börjar gå ut mer till våren.


Tittar på ffa b-ponnysar som är körda och i alla fall påbörjad inridning, viktigaste är att den är snäll och att Sebbe kan gå runt i hagen som vanligt utan att vi behöver vara oroliga för att han ska bli skadad.   

Av Erika Olsson - 9 mars 2011 17:09


 Får vända datorn igen... jag lär mig nog snart :-).


Sebbe och Micke lånade La Gaars boll och spelade boll i hagen. Magen är bra att använda sig av för att få iväg bollen :-).

Ovido - Quiz & Flashcards